Dňa 11.10. - 13.10.2021 si žiaci v škole na Žilinskej ul. v rámci projektu „Hovorme o jedle“ pripravili dni o jedle so zameraním na tému „Cukry, tuky, soľ“.
Prichystali si občerstvenie. Pozreli si prezentáciu, videonahrávky, rozprávky, vypočuli piesne. Mali tvorivé dielne a na záver ich čakali ochutnávky, ktoré si pripravili a rozprávky. Z občerstvenia mali jednohubky s maslom, medom a hroznom, čokoládové mafiny, jednohubky s rybacou nátierkou a olivami, slané praclíky.
V prezentácii sa dozvedeli o potravinovej pyramíde, pitnom režime, význame, výrobe cukru a medu. Žiaci sa dozvedeli o druhoch cukru, o mede ako zdravšej alternatíve sladenia, poznali druhy medu . Ďalšou časťou prezentácie si prehĺbili vedomosti o tukoch a ich význame, vplyve na naše zdravie. Oboznámili sa s rastlinnými a živočíšnymi tukmi, dozvedeli sa aj o soli, význame soli a jej vplyve na naše zdravie. Žiaci sa v rámci cukrov, tukov a soli dozvedeli tiež o ich skladovaní, balení, všímaní si doby spotreby. Mali aj praktické ukážky jednotlivých cukrov, tukov a soli. Všetci sa aktívne zapájali do činností a nadobudli nové vedomosti a zručnosti.